CURSA INCLUSIVA

Amb la iniciativa de l’Associació de Veïns de la Plaça Catalunya, sota la direcció tècnica de Fotoinstant.com i EOS Cronometratge, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot dona continuïtat a la Cursa de Sant Lluc el diumenge 2 d’octubre. Ho farà amb dues novetats principals: una cursa per a nens i nenes i una altra d’adaptada per a persones amb diversitat funcional. Aquesta última iniciativa sorgeix d’una proposta del Servei de Rehabilitació-Logopèdia de l’Hospital d’Olot i seguint els passos de les curses adaptades que ja s’han fet a Vic o a Girona. La principal diferència és que en aquesta ocasió es farà incloent-la en un cursa ja consolidada a la ciutat com és la de Sant Lluc.

La cursa inclusiva, amb distàncies de 20m, 50m i 100m i sense barreres arquitectòniques, és oberta a tothom qui hi vulgui participar i està feta tenint en compte les necessitats de diferents col·lectius com ara persones amb mobilitat reduïda, deficiència visual o sensibilitat auditiva. Per als participants i les seves famílies hi haurà pàrquing adaptat, una carpa com a zona de descans i begudes adaptades amb espassant. El preu de la inscripció és de 5€ i el tret de sortida a la cursa es preveu que es faci entre les 9h i les 9.30h, abans de les curses de 5km i 10km.  

Com ja s’havia fet anteriorment, la cursa es farà al costat del Pavelló d’Esports d’Olot, a l’Avinguda República Argentina a la zona que va des del Carrer Hondures fins a l’arc d’arribada (entre el pavelló de bàsquet i el d’hoquei patins i patinatge artístic).

També comptarem amb la participació de l’alumnat del Cicle Formatiu d’Atenció a Persones en Situació de Dependència de l’Institut Montsacopa en la celebració d’aquesta cursa i per donar suport a les necessitats dels participants durant la diada. Aquests i altres voluntaris i voluntàries que col·laboraran a la cursa estan familiaritzats a comunicar-se a través de Sistemes Alternatius i Augmentatius de Comunicació  (SAAC) per facilitar la interacció amb els participants.

A més a més, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olot, els beneficis de les curses per nens i els possibles donatius es destinaran a la següent causa: MILLORAR L’ACCESSIBILITAT ALS PARCS INFANTILS DE LA CIUTAT.